Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Deutsche Welle για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Πολλοί αστυνομικοί, ελάχιστοι πυροσβέστες»

 


Την κυβερνητική διαχείριση σχετικά με την πυροπροστασία και τις γενικότερες πολιτικές στηλιτεύει σε άρθρο της η Deutsche Welle, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, αντί για την πρόσληψη πυροσβεστών.

«Κάθε χρόνο γίνονται πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πυρκαγιές γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες λόγω των παρατεταμένων κυμάτων καύσωνα. Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών αυξήθηκε δραστικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε σύγκριση με τα έτη 2008 έως 2021. Οι πολίτες της Ελλάδας αισθάνονται τη διαφορά» σημειώνει μεταξύ άλλων η Deutsche Welle στο δημοσίευμα με τίτλο «Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: πάρα πολλοί αστυνομικοί, πολύ λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις».

«Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 έχουν καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τα δασώδη βόρεια του νησιού της Εύβοιας. Οι πυρκαγιές γύρω από την πρωτεύουσα Αθήνα μαίνονταν για εβδομάδες, καταστρέφοντας σπίτια και δάση. Οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές εξακολουθούν να οδηγούν βόρεια μέσα από πολλά στρέμματα, όπου κορμοί δέντρων προειδοποιούν για το πώς θα μοιάζει η Πεντέλη ή το Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου σημειώθηκε πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα. Εκείνη την εποχή, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν 51 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε 24 ώρες», αναφέρει επίσης.

Στη συνέχεια η Deutsche Welle προχωρά σε σκληρή κριτική: «Όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης -ή έχει άλλες προτεραιότητες. Αντί να προσλαμβάνει περισσότερους πυροσβέστες, απασχολεί περισσότερους αστυνομικούς και ιερείς που πληρώνονται από την κυβέρνηση. Οι επενδύσεις στα σώματα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δυσανάλογα από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 500 αστυνομικοί για κάθε 100.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι λίγο πάνω από 300. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα επικρίνουν τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Την Τρίτη ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με αστυνομικούς να σβήνουν μια μικρή φωτιά και τους συνεχάρη για το έργο τους».

Παράλληλα αναφέρεται στην περσινή μεγάλη κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη και το άγριο ξύλο που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ.

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/ellada/deutsche-welle-gia-dasikes-pyrkagies-stin-ellada-polloi-astynomikoi-elaxistoi-pyrosbeste?fbclid=IwAR0SPdrM3wS0VdSqpGF4fmdlS1bsuy6ur6wbwp6SpRQ45PK0omeJE5p8oCg


15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.

15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.

15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.

15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .

15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.

16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.

16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.

16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ 

https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-338654364105003

ΤΗΛ: 6949611037 dimitriskaramarkos@gmail.com

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 600 ΔΙΣ http://600dis.oramaellas.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ https://www.artemis-sorras.gr/tta

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣhttp://dimoi.oramaellas.gr/

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ -  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:  https://www.artemis-sorras.gr/ofc-payment-orders

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ –ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ : https://www.artemis-sorras.gr/node/109

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/02/apologitiko-ypomnima-artemi-sorra-meros-1-2/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ : https://e-sy.gr/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.facebook.com/ellsyneleusis/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/09/KATASTATIKO-E-SY-31-08-2015.pdf

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://e-sy.gr/wp-content/uploads/w-katastatiko-esy.pdf

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 2461102433 / 6949611037 / 6977173042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΘΕΙΟ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΙΩΝ...