Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

66 χώρες καλούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το «Τέλος του πολέμου στην Ουκρανία»

 


Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, 66 χώρες ζήτησαν να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι ηγέτες αυτών των χωρών υποστηρίζουν τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις και όχι τις κυρώσεις και τις αποστολές όπλων.

Ζητούμε αποκλιμάκωση και τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Σενεγάλης Macky Sall. Οι 66 χώρες που ζητούν ειρήνη στην Ουκρανία, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι χώρες περιλαμβάνουν την Ινδία, την Κίνα, την Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες – η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, ο Άγιος Μαρίνος και το Βατικανό – έχουν επίσης ενταχθεί στον όμιλο. Ο πρωθυπουργός Philip Pierra του νησιωτικού έθνους της Αγίας Λουκίας κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να τερματίσουν αμέσως τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ Χοσέ Ράμος-Χόρτα επέκρινε τα διπλά μέτρα και μέτρα της Δύσης. Τόνισε ότι η απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απάντηση σε πολέμους αλλού, που έχουν σκοτώσει χιλιάδες γυναίκες και παιδιά.

Η Sheika Hasina Wajed, Πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, προειδοποίησε στη Νέα Υόρκη ότι όλη η ανθρωπότητα – συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών – τιμωρείται από τις κυρώσεις και τις αντικυρώσεις. Η επίδρασή του δεν περιορίζεται σε μία χώρα, αλλά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των κατοίκων όλων των χωρών, είπε ο Wajed. «Σταματήστε τον αγώνα των εξοπλισμών, σταματήστε τον πόλεμο και τις κυρώσεις».

Ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα

Η αναβολή των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερα θύματα και θα επιδεινώσει τις καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, τη Ρωσία και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ μπιν αλ-Θάνι, εμίρης του Κατάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κονγκό Ζαν Κλοντ Γκακόσο είπε ότι οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Τσάμπα Κορόσι είπε στην τελική του ομιλία ότι ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που απηχήθηκαν στην Αίθουσα κατά τη διάρκεια αυτής της Γενικής Συνέλευσης.

ΠΗΓΗ: https://primenews.press/66-chores-kaloun-sti-geniki-synelefsi-tou-oie-to-telos-tou-polemou-stin-oukrania/

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ 

https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-338654364105003

ΤΗΛ: 6949611037 dimitriskaramarkos@gmail.com

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 600 ΔΙΣ http://600dis.oramaellas.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ https://www.artemis-sorras.gr/tta

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣhttp://dimoi.oramaellas.gr/

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ -  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:  https://www.artemis-sorras.gr/ofc-payment-orders

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ –ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ : https://www.artemis-sorras.gr/node/109

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/02/apologitiko-ypomnima-artemi-sorra-meros-1-2/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ : https://e-sy.gr/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.facebook.com/ellsyneleusis/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/09/KATASTATIKO-E-SY-31-08-2015.pdf

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://e-sy.gr/wp-content/uploads/w-katastatiko-esy.pdf

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 6949611037 / 6977173042





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΘΕΙΟ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΙΩΝ...