Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τι ωραία που τα λέτε κ. πρόεδρε…..

 


Προ ημερών πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων με θέμα: η δικαιοσύνη στην υπηρεσία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Κατά την έναρξη των εργασιών τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος καθηγητής της νομικής σχολής του εθνικού καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών Π. Παυλόπουλος. (https://dikastirio.com/pavlopoulos-i-dikaiosyni-stin-ypiresia-ton-themeliodon-dikaiomaton-tou-anthropou/?fbclid=IwAR3tiTUQ_-_n7nK3i3l52G1Nzk0riZ3OhtRBtf4tt_d8VJ2ovJb_qub7rgE )

Στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε επανειλημμένως στο σύνταγμα, το οποίο αποκάλεσε μάλιστα κορωνίδα καθώς και στην  αντιπροσωπευτική δημοκρατία την οποία χαρακτήρισε εμβληματική διαδικασία εγγύησης της ελεφθερίας. Και επειδή ο άνθρωπος τυγχάνει καθηγητής, χρησιμοποιεί ακριβώς εκείνη την γλώσσα που όλα ακούγονται ωραία σε κάποιον που δεν έχει την γνώση των θεμάτων που αναπτύσσει αλλά και σε όσους, όπως και ο ίδιος, έχουν ξεχάσει τι διδάχτηκαν στα πανεπιστήμια μέχρι να αποκτήσουν τον τίτλο του δικαστή ή εισαγγελέα.

Καλά τα λέτε κ. πρόεδρε αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα και το γνωρίζετε πολύ καλά, όπως άλλωστε έχει γίνει ξεκάθαρο  σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, ο οποίος παρακολουθεί το τι γίνεται στην χώρα μας ειδικά τα τελευταία 12 χρόνια και μπήκε στην διαδικασία να μην τρώει αμάσητο ότι του σερβίρετε εσείς της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και όλα τα φερέφωνα σας.

Και αρχίζοντας από το τελευταίο να σας ενημερώσω ότι η δημοκρατία κ. πρόεδρε είναι μία δεν γίνετε να υπάρχουν πολλές δημοκρατίες, αντιπροσωπευτική, κουμμουνιστική ,σοσιαλιστική κτλ. είναι μία και ορίζεται ακριβώς από την ίδια την λέξη δήμος κρατήν άρα μιλάμε για την δύναμη(κράτος ) του δήμου ο οποίος δεν έχει ανάγκη από αντί προσώπους γιατί πολύ απλά, συγκροτείται από πολίτες οι οποίοι έχουν δικά τους πρόσωπα και είναι όλοι εν δυνάμει εκπρόσωποι των συνδημοτών συμπολιτών τους  που θα τους επιλέξουν για να διεκπεραιώσουν τα θέματα που απασχολούν τον δήμο πολιτεία τους. Είναι τόσο απλό και ανθρώπινο, γιατί είναι υποχρέωση του ανθρώπου να συμμετέχει στα κοινά της πολιτείας του και το έχετε τόσο πολύ μπερδέψει, ώστε πιστέψαμε ότι εμείς δεν είμαστε ικανοί και χρειαζόμαστε αντιπροσώπους, σπουδαγμένους και από τζάκια γιατί αυτοί ξέρουν, για να χειριστούν τα θέματα της πολιτείας μας. Τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά και σίγουρα έχουμε αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα διακυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την εμβληματική διαδικασία της ελευθερίας όπως το χαρακτηρίσατε και αποδεικνύεται από τους χιλιάδες νόμους αλλά και τις χιλιάδες ΠΝΠ που ψηφίσατε, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα το οποίο χαρακτηρίσατε κορωνίδα της έννομης τάξης .

Όσον αφορά το σύνταγμα, μιας και αναφερθήκατε και σε αυτό να σας θυμίσω ότι είναι προϊόν της εποχής όπου η δημοκρατία ήταν βασιλευομένη με Βαυαρό βασιλιά  και όταν το σύστημα άλλαξε σε αντιπροσωπευτική, αυτό έμεινε σχεδόν απαράλλακτο και ενώ φαίνεται ότι προφυλάσσει τα δικαιώματα των πολίτων την ίδια στιγμή του τα αφαιρεί. 

Από την άλλη, συγκεντρώνει δικαιώματα μόνο στην εκτελεστική εξουσία, η οποία εν είδη πλειοψηφίας, κάνει… ότι γουστάρει, λαϊκώς. Παραδείγματος χάρη, η ανέλιξη των δικαστικών και εισαγγελέων εξαρτάται από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την εν λόγω διαδικασία, και το ερώτημα που γεννάται είναι, πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είναι ένας δικαστικός λειτουργός, όπως αναφέρετε στον λόγο σας;

Αλλά εκτός από τα παραπάνω να σας θυμίσω κ. καθηγητά, ότι κατά την προεδρία σας ψηφίστηκε και δεχθήκατε τον νόμο 4389/2016 με τον οποίο ιδρύθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και όλες εκείνες οι εταιρείες στις οποίες παραχωρήθηκε η εθνική μας περιουσία, ένας νόμος ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμα και τον ρόλο τον οποίο έχετε αναλάβει όπου, όπως αναφέρατε και εσείς την ημέρα που σας ανακοίνωσε η πρόεδρος της βουλής την ανάδειξη σας ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, κινείται σε τέσσερις άξονες απαρέγκλιτη τήρηση του συντάγματος, υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος (https://www.youtube.com/watch?v=XHmuZ2mRs1s ) . 

Από όλα όσα αναφέρατε το μόνο που ίσως εξυπηρετήθηκε με τον παραπάνω νόμο είναι το δημόσιο συμφέρον (όπως εσείς το εννοείτε ), να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί και μηνυτήριες αναφορές από πολλούς Έλληνες πολίτες για την αποδοχή από μέρους σας του προαναφερόμενου νόμου. Όπως και να έχει πάντως, αν θέλατε πραγματικά να εξυπηρετήσετε το δημόσιο συμφέρον αλλά και τους υπόλοιπους άξονες που αναφέρατε θα έπρεπε να το κάνετε το 2012 όταν κατατέθηκε η πρόταση του προέδρου μας Αρτέμη Σώρρα για χρηματοδότηση της χώρας και απεμπλοκή από τα μνημόνια με πορεία ανάπτυξης την οποία θα ορίζαμε εμείς οι ίδιοι. Δεν το κάνατε όμως κ. πρόεδρε και είστε και εσείς μηνυμένος με τους υπόλοιπους 301 για εσχάτη προδοσία και αυτό το αδίκημα δεν παραγράφεται. Εκείνη την μέρα αναφερθήκατε και στις αξίες που καθορίζει το σύνταγμα, οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενα σας είναι η αξία του ανθρώπου και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Ποιος είναι αυτός όμως που θα ορίσει την αξία του ανθρώπου και με ποια κριτήρια; Και όταν λέτε ελέφθερη ανάπτυξη, τί εννοείτε, μέχρι πού βάζει ο καθένας τα δικά του όρια;;;; Όχι κ. πρόεδρε οι Αξίες πλέον είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και είναι εκείνες οι ιδιότητες οι οποίες όσο περισσότερο αναδεικνύονται από τον άνθρωπο τόσο περισσότερο τον τοποθετούν στην μεσότητα γιατί μόνο τότε  λειτουργεί νομοτελειακά και ως μονάδα και ως σύνολο, όπου οι ιδιότητες αυτές είναι η λογική, η ελεφθερία, η αρετή, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η αφθονία, η αλήθεια, η αισθητική, η αρμονία, η ανδρεία, η ευδαιμονία και το γνώθι σ εαυτόν. Όπου από αυτές απορρέουν οι 18 αρχές αλλά και οι τρεις νόμοι που ασφαλίζουν το Αξιακό σύστημα και είναι το μόνο που εξασφαλίζει την νομοτελειακή λειτουργία της κοινωνίας. Αναφέρατε επίσης ότι το κοινοβούλιο εκφράζει τον ελληνικό λαό.  Να σας θυμίσω κ. πρόεδρε πως επι των ημερών σας και πάλι έχουμε την περίπτωση του δημοψηφίσματος  που ο λαός είπε ΟΧΙ αλλά το κοινοβούλιο το έκανε ΝΑΙ και το επισφράγισε με την ψήφιση του μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα και από τα τρία ‘μεγάλα’ κόμματα.

Και για να μην κουράσω, από αυτά και μόνο τα παραδείγματα αποδεικνύεται ότι… ωραία τα λέτε κ. πρόεδρε ….αλλά λέτε μπαρούφες όπως και οι υπόλοιποι, γιατί όλοι είστε ίδιοι και εξυπηρετήτε το ίδιο σχέδιο.

Καραμάρκος Δημήτρης Υπ. Βουλευτής Ν. Κοζανης

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ 

https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-338654364105003

ΤΗΛ: 6949611037 dimitriskaramarkos@gmail.com

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 600 ΔΙΣ http://600dis.oramaellas.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ https://www.artemis-sorras.gr/tta

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣhttp://dimoi.oramaellas.gr/

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ -  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:  https://www.artemis-sorras.gr/ofc-payment-orders

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ –ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ : https://www.artemis-sorras.gr/node/109

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/02/apologitiko-ypomnima-artemi-sorra-meros-1-2/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ : https://e-sy.gr/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.facebook.com/ellsyneleusis/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/09/KATASTATIKO-E-SY-31-08-2015.pdf

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://e-sy.gr/wp-content/uploads/w-katastatiko-esy.pdf

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 6949611037 / 6977173042


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΘΕΙΟ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΙΩΝ...