Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση: H EE ματαίωσε το κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη το 2024 και έδωσε παράταση μέχρι το 2028

 


Τα όνειρα του Κ.Μητσοτάκη για καταστροφή της γραμμής παραγωγής και ματαίωσης της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, σε ό,τι αφορά τα αποθέματα λιγνίτη, έρχεται να τα ανατρέψει η σκληρή πραγματικότητα: Με απόφαση της ΕΕ δόθηκαν 4 χρόνια παράταση στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, το οποίο θα ξεκινούσε το 2024 και θα ολοκληρώνονταν το 2028 (κατά πρωτοφανή τρόπο η κυβέρνηση άρχισε να κλείνει από πέρυσι τα λιγνιτικά εργοστάσια χωρίς να περιμένει τις προθεσμίες) και τώρα το έτος - ορόσημο μεταφέρεται στο 2028!

Να σημειώσουμε ότι Πολωνία, Γερμανία κλπ έχουν ως έτος απολιγνιτοποίησης το 2049! Επίσης να πούμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης μέχρι σήμερα απέρριπτε όλες τις εκκλήσεις για άνοιγμα των εργοστασίων λιγνίτη προκειμένου να αγοράζει ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 800.000.000 που λαμβάνει για την πώληση του πακέτου της ΔΕΗ σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα τα διέθετε για αγορά ανεμογεννητριών.

Η χώρα κινδυνέυει να μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, λόγω της «πράσινης» πολιτικής και της μαζικής επένδυσης σε ανεμογεννήτριες της νυν κυβέρνησης.

Φυσικά ο «πιο πράσινος πρωθυπουργός της Ελλάδας» δεν έχει κατά νου μόνο (ή και καθόλου) την κλιματική αλλαγή, αφού προσφάτως το pronews.gr έδωσε στο φως της δημοσιότητας μία αποκάλυψη «βόμβα», σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει δανειστεί 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας.

Σήμερα οι λιγνίτες είναι επικερδείς για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,69% 8,67 λόγω κρίσης.

Θυμίζουμε πως εξαιτίας του υψηλού κόστους των δικαιωμάτων ρύπων, που δέχτηκε η κυβέρνηση να επιβληθούν, αποφασίστηκε η επίσπευση του κλεισίματος των μονάδων έως το 2023 και αλλαγή καυσίμου στην «Πτολεμαΐδα 5» σε φυσικό αέριο έως το 2025!

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της εγκληματικής απόφασης που είχε ληφθεί αρκούν τα λόγια στελέχους της ΡΑΕ το οποίο επικαλούμενο τις τελευταίες μελέτες αποκάλυψε ότι:

«Οι λιγνιτικές μονάδες, ανεξάρτητα από την κρίση που θα τελειώσει κάποτε, είναι απαραίτητες για την επάρκεια τροφοδοσίας τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρξουν ζητήματα επάρκειας στα έτη 2022-24, εάν οι λιγνιτικές μονάδες αποσυρθούν δίχως να έχουν προστεθεί οι νέες μονάδες αερίου στον βαθμό που χρειάζεται.

Πλην μίας ιδιωτικής μονάδας, οι υπόλοιποι νέοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί ιδιωτών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νωρίτερα από το 2024, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα αφού σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες ούτε οι εισαγωγές θα είναι επαρκείς στον βαθμό που τις θέλει η χώρα».

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/1058889_ektetheimeni-i-kyvernisi-h-ee-mataiose-kleisimo-ton-ergostasion?utm_source=ocm&utm_medium=storyteller




7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες,εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015


Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Η Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ 

https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-338654364105003

ΤΗΛ: 6949611037 dimitriskaramarkos@gmail.com

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 600 ΔΙΣ http://600dis.oramaellas.gr/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ https://www.artemis-sorras.gr/tta

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣhttp://dimoi.oramaellas.gr/

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ -  ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:  https://www.artemis-sorras.gr/ofc-payment-orders

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ –ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ : https://www.artemis-sorras.gr/node/109

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/02/apologitiko-ypomnima-artemi-sorra-meros-1-2/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ : https://e-sy.gr/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.facebook.com/ellsyneleusis/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/09/KATASTATIKO-E-SY-31-08-2015.pdf

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : http://e-sy.gr/wp-content/uploads/w-katastatiko-esy.pdf

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 2461102433 / 6949611037 / 6977173042





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΘΕΙΟ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΙΩΝ...